Tavle

Sverigedemokraterna holder et møte i Lund. Hotellet der møtet finner sted, er omkranset av piggtråd. Sveriges kanskje største parti må beskyttes med piggtråd.

I Sverige har man noe som kalles åsiktskorridor. På norsk kan det oversettes med meningskorridor. Piggtråen kan stå som et klart eksempel på at innvandringsmotstand er utenfor korridoren som den politisk korrekte eliten finner akseptabel. Demokrati og meningsfrihet er greit så lenge man er for å gjøre svenskene til minoritet innen ikke altfor mange år.

När SD håller sina landsdagar på ett hotell i Lund är säkerheten kring evenemanget påtaglig. Utanför byggnaden har polisen ställt upp stängsel och spärrat av med concertinatråd, en slags taggtråd med knivskarpa blad. Man kontrollerar alla som ska in på området.
Ewa-Gun Westford, kommunikationsansvarig hos Skånepolisen, säger att man har spärrat av ett «ganska stort område» och att polisinsatsen är stor.
– Vi säger inte hur många vi är, men vi har en stor insats eftersom läget är som det är. Vi har förhöjt säkerhetläge överlag och en generell hotbild genom olika upprop på sociala medier. Det finns människor som vi vet förbereder protestaktioner, säger hon.

Aftonbladet