Nytt

Litt nytenkning fra Polens utenriksminister Witold Waszczykowski: Lag en hær ut av alle de syriske menn som kommer til Europa slik at de kan returnere og kjempe for sitt fedreland. Witold Waszczykowski sier det er bedre å sende syriske menn enn polakker som tropper til Midtøsten. Polske soldater behøves for å beskytte Polens grenser, mener han. Hvorfor skal syrere sitte å drikke kaffe her mens vi slåss for deres sikkerhet, spør han.

I teorien er det ikke det dummeste forslaget etter migrasjonsstrømmen startet, så sant man kan skille ut potensielle terrorister naturligvis. Man røper seg kanskje hvis man kan sette sammen våpenet i blinde før treningen starter?

 “If there are hundreds of thousands of young Syrians coming to Europe then we can create an army,” said Mr Waszczykowski during an interview for TVP, Poland’s public broadcaster. “Can you imagine a situation when we send an army to fight in Syria while hundreds of thousands of Syrians sit and drink coffee on Berlin’s Unter den Linden and watch us fight for their safety?

“They can go to fight to liberate their country with our help,” continued the minister, who took office on Monday following the victory of his conservative Law and Justice party in last month’s Polish general election.

Witold Waszczykowski er en skeptiker, kyniker, ond mann eller realist, alt ettersom du ser det. Men han er altså ikke imponert over unge menn som ankommer i gummibåter med iPad’en i hånda og istedet for å be om mat og vann vil vite hvor de kan lade mobilen.

Spørsmålet er vel heller om de syriske unge mennene (og de som hevder å være det) er interesserte i å redde sitt eget fedreland. Et så fragmentert land med så mange språk og ulike etniske grupper mangler kanskje den forferdelige nasjonalismen som vi andre mer homogene europeiske land har?

Skal en nasjon være verdt å dø for, så må noen virkelig bry seg om det. En nasjon krever et samstemt land og folk.

Syria ser ikke ut til å ha noen av delene.

Witold-Waszczykows_3502218b
Spenstig forslag fra Polen. Vi kan tenke oss mange som vil synes det er «upassende».

Det ble gjort et forsøk på å trene opp libyske soldater i Storbritannia. Disaster!

Libyan soldiers sent home after two of their number raped a man on a drunken rampage left a repair bill of almost £500,000, figures show. Ministry of Defence (MoD) bosses agreed to let up to 2,000 Libyan recruits train at Bassingbourn Barracks in Cambridgeshire. But the multi-million pound programme was abandoned in November after allegations of rape, drunkenness, fighting and vandalism.

På den annen side: Syrerne er her allerede og hvis de som har tenkt til å komme skjønner at de må bli soldater, så kanskje de lar være å ta turen?

The Telegraph