Gjesteskribent

Sverige har længe været et ekstremt land. I mindst fire årtier har den svenske politiske elite ment, at Sverige var noget særligt, som ingen andre kunne kopiere, selv om de ifølge svensk elitær opfattelse burde gøre det. Mest ulækkert blev det formuleret af tidligere statsminister Fredrik Reinfeldt, der på et vælgermøde krævede af svenskerne, at de skulle åbne deres hjerter for alverden. Sjældent har ridefogden, eller rettere herremanden, talt så klart til sine fæstebønder, som Fredrik Reinfeldt gjorde hin berygtede dag.

morten-uhrskov
Morten Uhrskov

Nu har selv svenske politikere af den slags, hvor der går 13 på dusinet, indset, at op imod 190.000 asylsøgere på ét år er noget i overkanten. Europas åndeligt mest korrumperede slæng af beslutningstagere er derfor blevet enige om at… gøre nærmest ingenting. Indtil videre lægges der alene op til, at indvandrere (som alle er, eftersom de er rejst igennem mindst seks-syv sikre lande for at nå til Sverige) skal lære svensk og anden godtkøbssnak. Rædselskursen mod afviklingen af den svenske stat, herunder det berømmede svenske folkhem, synes der ikke at blive pillet ved.

Imens går asylcentre eller påtænkte sådanne op i luer i rask tempo. Og senest var det så en klokkeklar terrorhandling fra en åbenbart nazistisk inspireret etnisk svensker, der på den mest modbydelige måde gik amok med en kniv på en skole i Trollhättan lidt nord for Gøteborg, hvor langt hovedparten af eleverne var af anden herkomst end svensk.

Stefan Löfven, indtil videre Sveriges statsminister, fældede tårer efter terrorhandlingen i Trollhättan. Da en mor og hendes voksne søn blev henrettet i en Ikea i Sverige i august i år, var Stefan Löfven ikke at finde. Morderen var nemlig ikke etnisk svensk.

Og således vandrer Sverige på sin vej mod fortabelse. Sverige er allerede et hyperkriminelt og på mange måder ødelagt samfund i forhold til, hvad Sverige engang var. Og det vil blive værre, meget, meget værre.

Vi er for rullende kameraer vidner til et systems og et samfunds sammenbrud. Sverige bliver en ualmindelig grim forestilling i de næste par år, indtil der pludselig sker noget omvæltende. I hvilken retning det går, kan vi ikke sige, men vi ved, at Sverige er et dybt labilt land, hvor alting pludselig kan ske meget hurtigt.

 

Opprinnelig i Jyllands-Posten den 23. oktober 2015.

Les også

-
-
-
-
-