Gjesteskribent

Der kan ikke skrives nok om den svenske tragedie. Tallene fra den anden side af Øresund er uhyggelige i en grad, man ikke forestiller sig. Siden 1980 har Sverige givet opholdstilladelse til 1.640.978 personer. Alene sidste år skete det 111.090 gange, at et menneske vandrede ind i Sverige. 40.873 fik familiesammenføring i Sverige. Begge tal er de højeste nogensinde. I 2012 blev af de 111.090 opholdstilladelser ca. 70.000 givet til mennesker fra den ikke-vestlige verden, heraf over 40.000 til personer fra muslimsk dominerede lande.

Tino Sanandaji

Tino Sanandaji er forsker i nationaløkonomi ved Institutet för näringslivsforskning i Stockholm. Han er en af de meget få modige svenskere med viden om tingene, der også tør tale om disse tings sande tilstand. Tino Sanandaji gennemheglede i januar i år en direkte løgnagtig bog om indvandringen til Sverige.

Senest har Tino Sanandaji set på tallene fra Sveriges statistik SCB. Her kan man se forskellen mellem svenskfødte på den ene side og flygtninge og familiesammenførte på den anden. Bemærk altså, at Sveriges statistik ikke opererer med en gruppe af efterkommere, født i Sverige af indvandrere. Var det tilfældet, ville de følgende tal se endnu værre ud, da vi fra f.eks. Pisa-undersøgelserne ved, at også efterkommergenerationen klarer gennemsnitligt elendigt i det svenske skolesystem. I stedet forsvinder denne gruppe, fordi den går i ét med de etniske svenskere.

Tallene

Andel med lønarbejde: Flygtninge og familiesammenførte (FoF) 54 procent, svenskfødte (S) 82 procent.
Andel videregående uddannede med modsvarende jobs: FoF 46,7 procent, S 70,7 procent
Andel arbejdsløse eller i jobtræning: FoF 23,1 procent, S 7,5 procent.
Andel overførselsmodtagere: FoF 26,3 procent, S 2,6 procent.
Andel ude af stand til at tage en ungdomsuddannelse: FoF 43,9 procent, S 9,8 procent.
Andel 20-25 hverken i arbejde eller under uddannelse: FoF 40,9 procent, S 15,2 procent.

Konsekvenser?

Det skal man ikke være raketforsker for at regne ud. En masseindvandring af gennemsnitligt lavtkvalificerede vil selvfølgelig få det svenske samfund til at bryde sammen før eller siden. Læg til dette økonomiske mareridt det kulturelle, hvor de etniske svenskere bliver fremmede i eget land i stigende grad. Hvor kriminaliteten allerede er uhyggelig, hvad angår f.eks. vold og voldtægter, og hvor det at udøve antihvid racisme for længst er systematiseret.

Er Sveriges ulykke noget, der interesserer danske mainstreammedier? Næ, højst sporadisk. Det mest vanvittige eksperiment i noget nordisk land nogensinde løber af stablen lige for næsen af os, og det er helt underbelyst for den danske offentlighed. Som Machiavelli observerede for længe siden: Når et problem er begrænset, er der næsten ingen, der vil erkende det. Når tilstrækkeligt mange har erkendt det, er det for sent at gøre noget ved det.

Sverige er langt ude over kanten allerede, og intet tyder indtil videre på, at Sverige ikke tager skridtet fuldt ud og ryger helt i afgrunden.

 

Opprinnelig i Jyllands-Posten.