Nytt

På T-banestasjoner i Stockholm har SD betalt for bannere som beklager all tiggingen i gatene. Bannerne er på engelsk og ordlyden er myntet på turister. I Sverige oppfattes slikt som rasistisk  Tiggere er som kjent ingen rase, men tiggere er som oftest sigøynere/romfolk.

sds-turistinformation

En slik provokasjon finner aktivist-venstre seg ikke i. Svaret er gitt: Selvtekt, under dekke av å være borgernes rettferdige harme og indignasjon.

 

Efter demonstrationen stormades Östermalms tunnelbanestation av flera hundra demonstranter som rev ned SD:s annonser.

– Det var kanske ett hundratal demonstranter som kom dit och stormade tunnelbanestationen. Det är massor av poliser här men demonstranterna lyckades ändå med att riva ned alla reklamskyltar utom en. Det uppstod lite tumult, säger Aftonbladets reporter Calle Hedlund som befann sig mitt i folkhopen.
Demonstranterna gjorde flera försök att riva ned den sista skylten.
– Det är spänd stämning här. Det är 20-30 poliser som står där och ett hundratal demonstranter som vill riva ned den sista skylten, sa Calle Hedlund.

Politiet gjør ikke jobben sin ustraffet i Sverige. Er det ikke steiner som blir kastet mot dem i innvandrerstrøkene, så er det demonstranter som gjør jobben med å kaste egg.

Demonstranter kastade ägg på affischer, som rann ned på poliserna.
Efter ännu mer tumult tvingades polisen att utrymma tunnelbanestationen.

Aftonbladet