Nytt

Da Michael Richter – fraksjonleder for Die Linke i byrådet i Freital like utenfor Dresden – våknet av et høyt smell utenfor boligen sin natt til mandag, måtte han konstatere at det hadde kommet fra hans egen bil, og ikke fra fyrverkeri som han først trodde.

michael-richter

I Freital har bilen til en politiker i Die Linke eksplodert. Politiet etterforsker det inntrufne som et bombeangrep.

Ingen ble skadet i eksplosjonen, men den allerede giftige politiske atmosfæren i byen er med dette blitt enda noen hakk verre. For selv om motivet for ugjerningen ikke er avklart, mistenker mange at det er høyreekstremister som står bak, gitt at Richter har tatt asylsøkeres parti i opphetede lokalpolitiske diskusjoner den siste tiden.

«Jeg har vært med å organisere arrangementer til støtte for asylanter. Jeg står helt øverst på dødslisten,» legger Richter til. Før angrepet hadde han mottatt flere drapstrusler.

Hvis etterforskningen bekrefter at motivet er det Richter tror, må det i lys av denne og en rekke andre begivenheter konstateres at den politiske volden med migrasjonsbølgen som omdreiningspunkt, er i ferd med å få et visst grep i Tyskland.

 

Focus
Deutsche Welle