antall-mediesaker-terror-frankrike

Du hadde glemt det allerede, ikke sant? Søndag er det en måned siden det ble begått fire jihadistiske terrorangrep på samme dag – i Tunisia, Frankrike, Kuwait og Somalia. For å illustrere hvor kort samtidens hukommelse er, kan man gjøre en analyse av antall medieoppslag om de forskjellige angrepene.

Angrepet utenfor Lyon – hvor den 35 år gamle Allahu Akbar-ropende Yassine Salhi kuttet hodet av sin sjef Hervé Cornara og satte det på stake, foruten å forårsake en eksplosjon ved et gassanlegg i Saint-Quentin-Fallavier utenfor Lyon – fikk 103 oppslag i norske medier samme dag, altså den 26. juni 2015. Dagen etter ble det laget 45 saker, to dager etterpå 11 saker, og tre eller flere dager etterpå null saker.

ANNONSE
Liker du det du leser? Vipps noen kroner til Document på 13629