Nytt

En person i lederstilling i Brussels offentlige trafikkselskap, MIVB, har fått sparken etter at ansatte klaget på kommentarer han kom med på facebook.
De var ifølge ledelsen anti-islamske, eller islamofobiske. Hva en slik betegnelse dekker er umulig å vite uten konkrete eksempler, og de kommer ikke. I stedet brukes karakteristikkene generelt for å ramme alt og alle som skriver kritisk om islam.
At ansatte har reagert trenger ikke bety noe som helst. Aktivistmiljøer, på venstrefløyen og blant muslimer, har for lengst oppdaget hvilket potent våpen det er å anmelde kolleger eller andre.
Slik vinner de frem.
Det kommer stadig flere meldinger om folk som får problemer på jobben hvis de ytrer seg kritisk om islam eller muslimer. Ofte er det meninger helt innenfor akseptable grenser. Det er selve kritikken det slås ned på.
Noen ganger er det sleivete kommentarer, og noen uttrykker seg uakseptabelt. Men en person i en lederjobb i et offentlig transportselskap hadde ikke fått jobben hvis han ikke visste å passe sin munn.
Oppsigelsen føyer seg inn i et mønster der det blir stadig vanskeligere å ytre seg kritisk.
The Brussels public transport company MIVB has fired one of its managers for making racist remarks on Facebook. The man also regularly posted anti-Islam messages, at the same time making it clear he was employed by the MIVB.

Various MIVB employees informed the general management of the transport company. «The proximity manager was shown the door for sharing extremely racist and islamophobic messages. We as a company are taking this very seriously. It was impossible to continue to cooperate with him», MIVB spokeswoman Françoise Ledune explains.

The man was at the helm of different teams that had to intervene in the case of incidents. One of his tasks was to meet people from various communities and (religious) groups, which made the situation even more serious.

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws.english/News/1.2382744