Når man leser om hvordan folk i Frankrike trekkes for retten for å si de mest opplagte ting om islam og muslimer, forstår man at noe holder på å skje i Europa. Det er totalt ukjent for norsk offentlighet, hvilket bare kan lede til en logisk konklusjon: norske medier ønsker ikke å belyse utviklingen. Den kjente forfatteren Erich Zemmour ble trukket for retten for i et intervju med Corriere della Sera å ha sagt at Frankrike går mot kaos og borgerkrig, og at det kan ende med at muslimene må dra. Den italienske journalisten la ordet "deportasjon" i hans munn, hvilket Zemmour ikke brukte. Innenriksministeren oppfordret til demonstrasjoner mot Zemmour. Det har knapt skjedd i fransk historie. Zemmour er forfatter av bestselgeren Det franske selvmord, som har solgt 500.000 eksemplarer. Muslimske organisasjoner, statlige NGO'er og myndighetene samarbeider for å stoppe munnen på kritikerne, som har store deler av befolkningen i ryggen.
Bli abonnent eller logg inn – hvis du allerede er abonnent – for å lese denne artikkelen. Pluss-artikler blir frigitt 24 timer etter publisering. Arkiverte artikler er forbeholdt abonnenter.