Feature

Ayaan Hirsi Ali. (Foto: Snaphanen)

Mer fra Ayaan Hirsi Ali ‘s nye bog Kætter, som jeg vil citere fra de kommende uger. Her en passage om homoseksuelles forhold i muslimske lande:

«Som rapporteret af tyske Der Spiegel: «Bagdad oplevede i begyndelsen af året en ny række mord; ofrene er mænd, der mistænkes for at være bøsser. De er ofte blevet voldtaget, deres kønsdele er blevet skåret af og endetarmsåbningerne lukket med lim. Ligene er blevet efterladt på lossepladser eller smidt på gaden.» Ifølge lederen af Iraks største organisation for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transkønnede, er Irak «det farligste sted i verden for seksuelle minoriteter».

Selv i Tyrkiet, hvor homoseksualitet er lovlig – og som derfor er mål for mange iranske og irakiske flygtninge – har der været et æresdrab på en bøsse, begået af den unge mands far. Og ja, der er selvfølgelig et voldsomt hykleri på spil her, fordi der er et betydeligt antal homoseksuelle og biseksuelle i alle muslimske lande. Da affærer med kvinder kan være så vanskelige at få i stand, har mange arabiske mænd længe søgt andre mænd for at få tilfredsstillet deres seksuelle behov. I Afghanistan er det for eksempel udbredt for velhavende mænd at købe drenge for egen personlig fornøjelses skyld.»

(Side 188-189)