thani.qatar
11. maj 2015 blev der sat rekord hos Christie’s, da auktionshuset solgte Pablo Picasso ‘s maleri Kvinderne fra Algier (Version O) fra 1955 for 1,2 milliarder danske kroner. Dermed blev maleriet det dyreste kunstværk, der er solgt på auktion. Der har siden været spekuleret i, hvem den anonyme køber af værket er. Nu fortæller unavngivne kilder i kunstverdenen til den amerikanske avis New York Post, at køberen af Kvinderne fra Algier er Qatar ‘s tidligere premierminister Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani.

Samtidig fortæller en kilde til New York Post, at maleriet «næsten helt sikkert» ikke vil blive udstillet i Qatar på grund af den nøgenhed, som maleriet afbilder. Maleriet blev i øvrigt også censureret af tv-stationen Fox News i forbindelse med en omtale af det rekorddyre hammerslag. Fox’s censur var imidlertid så sløset, at tv-stationen både havde overset den ene figurs bryster og behårede køn.

Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani tilhører Qatars magtfulde Al Thani dynasti. Han var premierminister fra 2007 til 2013; inden havde han været ørkenstatens udenrigsminister siden 1992, og han forblev i denne stilling, mens han bestred posten som landets premierminister. Al Thani var også leder af Qatar Investment Authority, som investerer den olierige nations penge i vestlige virksomheder som Volkswagen, Porsche og det franske fodboldhold Paris Saint-Germain, hvor svenske Zlatan Ibrahimovic er en af nøglespillerne.

Al Thani ejer flere prestigefyldte adresser i London, og i 2012 købte han ejendomsspekulanten Aby Rosen ‘s palæ på East 71st Street i New York.