Nytt

Jihadisten Billé Ilias Mohamed mistenkes for å ha vervet folk til IS. Han har tidligere jobbet med togsikkerhet i Stockholm, og hadde dermed tilgang til hele tognettet. Kollegaer er bekymret for at han fortsatt har adgangskort og nøkler.

Hendelsen er nok et eksempel på tilsynelatende integrerte muslimer med jobb og utdanning som begår radikale gjerninger. Myndighetene jobber i imotsatt ende: De ønsker å redde dem som ikke er integrerte fra radikalisering.

Jihadisten Billé Ilias Mohamed, 30, som misstänks ha värvat personer till IS, arbetade tidigare på pendeltågen i Stockholm.

Hans gamla kollegor är oroliga att han fortfarande har kvar kort och nycklar.

– Han hade säkerhetstjänst i sitt jobb vilket innebär att han hade tillgång till alla depåer och i princip hela tågnätet, säger en medarbetare på Stockholmståg.

 

Aftonbladet