Den tidligere Arbeiderpartipolitikeren, Benyamin Ahmed, som ble utvist fordi han hadde løyet om sitt opprinnelsesland har forlatt Norge. Han reiste frivillig fra Hamar til Djibouti før tidfristen gikk ut. Selv når man er tatt i løgn og er utvist fra Norge trekkes det frem uttrykk som storhet og ære.

Jeg har stolthet, dro selv med storhet og ære, og skal komme tilbake til Norge om dere vil eller ikke .. Jeg kommer tilbake med storhet og ære.

Benyamin Ahmed er et eksempel på hvordan folk med oppholdstillatelse på feilaktig grunnlag kan havne i maktposisjoner som kan påvirke hverdagen til oss andre som har bodd her fra gammelt av.

Ahmed var i mange år, helt fram til han ble utvist, politisk aktiv og har vært medlem både av kommunestyret og fylkestinget de siste årene. Han har i mange sammenhenger blitt trukket fram som et prakteksempel når det gjelder integrering, og mange har reagert kraftig på at myndighetene gikk inn for å utvise ham.

 

http://www.h-a.no/nyheter/–han-forholdt–seg-lojalt-til-utvisningsvedtaket

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂