Huset Lars Vilks har bodd i i Skåne ble onsdag tømt av politi og flyttemannskap. Det skal plomberes. Vilks kommer aldri tilbake.

Han lever nå på stadig flyttefot. Sikkerhetsmyndighetene bestemmer hvor.

– Jag kommer till en plats, ett gömställe, och är där en tid. Efter ett tag måste jag vidare till en annan plats. Gömstället kan ju bli känt, berättade Lars Vilks i början av mars.

Huset utanför Höganäs har han inte kunna vistas i alls.

– Jag är hemlös nu. Allt har blivit på ett annat sätt. Jag är superskyddad och kan inte göra annat än följa polisens rekommendationer. Jag kan inte själv välja var jag ska bo. Jag hade gärna bott hemma, det passade mig bra. Men nu fungerar det inte längre och då finns ingen återvändo, berättade Vilks i början av mars.

Prisen for å utfordre islamister er høy. En viss trøst kan Vilks finne i at opionen nå definitivt ser ut til å befinne seg på hans side: Flertallet slår ring om ytringsfriheten, også når den krenker.

http://www.expressen.se/kvallsposten/lars-vilks-bostad-tomdes-av-polisen/