Det blir Benjamin Netanyahu som danner ny regjering. Likud har fått 29 eller 30 mandat, og Sionistalliansen 24. Det er så stor margin at det er utenkelig at Isaac Herzog skal kunne gjøre Netanyahu rangen stridig.

Fra å ha vært jevne da valgsdagsmålingene kom, trakk Likud fra utover natten.

With 99.5 percent of the ballots counted, the YNet news site reported Wednesday morning that Mr. Netanyahu’s Likud Party had captured 29 or 30 of the 120 seats in Parliament, sweeping past his chief rival, the center-left Zionist Union alliance, which got 24 seats.

Resultatet er sensasjonelt. Den siste målingen fredag viste at Sionistalliansen lå fire-fem mandat foran.

Netanyahu gjorde et siste fremstøt. Men var det dette som gjorde utslaget? Eller var det en understrøm ute blant folk som meningsmålerne ikke fanget opp? Netanyahu sa det ikke ville bli noen palestinsk stat under hans ledelse. Var det virkelig dette som tiltrakk velgere? Avisene vil gjerne fremstille det slik, men det kan være de gjør det for å vise at israelerne lar seg lokke av gale appeller. Egentlig sa Netanyahu bare det som alle kan se er realittetene: Det er små sjanser for en slik stat i øyeblikket.

 

http://www.nytimes.com/2015/03/18/world/middleeast/israel-election-netanyahu-herzog.html?_r=0