To andre jihadister fra samme skole som Mohammed Emwazi har falt i kamp, i henholdsvis Syria og Somalia. Regjeringen har satt i gang en granskning av skolen.

Rekruttering til jihad begynner å bli en belastning for de offisielle institusjonene de har befatning med. Skolen i Bethnell Green i London som de tre jentene kom fra, som nå er i Syria, insisterte på at den var helt intetanende om deres radikalisering.

Men leser man beskrivelsene av hva som foregår forstår man at jihad er blitt popkultur og lærerne eller ledelsen har ikke adgang til å blande seg. De tør heller ikke. De har ingen ryggdekning ovenfra.

Så hvem sitter med svarteper når barne drar til Syria? Jihad er blitt en «embarassment» for myndighetene. Det er dårlig PR både nasjonalt og internasjonalt.

Jihad John er en såpass negativ person at han kaster skygge over både skolen Quintin Kynaston og Camerons regjering.

Choukri Ellekhlifi, a contemporary of Jihadi John at Quintin Kynaston academy, was killed in Syria in 2013 after joining up with an al-Qaeda terror group. The disclosure comes after The Telegraph reported another pupil at the school, Mohammed Sakr, had died fighting for al-Shabaab, an affiliate of al-Qaeda, in Somalia.

Their deaths and the fact that Mohammed Emwazi, the real name of “Jihadi John”, went to the school will inevitably raise questions over what measures had been put in place to tackle the radicalisation of Muslim teenagers. On Saturday night the Government announced a review into the matter.

Jo Shuter, the headteacher at the time, was a favourite with Tony Blair, although she spectacularly fell from grace in 2013, after being found guilty of using school funds “inappropriately”.

Skolen insisterer på at den har ryddet opp. Den er med i regjeringens Prevent-program for forebygging. Men nettopp dette har alliert seg med islamister og salafister for å bekjempe jihad. Den samme vei har den norske regjering slått inn på, godt hjulpet av medier og opposisjon.

On Saturday, sources at Quintin Kynaston (QK) confirmed that Ellekhlifi, who was 22 when he died, and Sakr, 27, had attended. Emwazi, 26, is thought to have been two years above Ellekhlifi at school. Alex Atherton, the headteacher, insisted the school was no longer a breeding ground for terrorists. “QK has been proactive in working with the government’s Prevent strategy, and this has resulted in positive work around the wellbeing and safety of our students,” he said.

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/terrorism-in-the-uk/11442610/Jihadi-John-Mohammed-Emwazis-school-attended-by-three-terrorists.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂