Nytt

Hele 27 % av britiske muslimer har sympati for terroristene bak Charlie Hebdo-massakren viser en undersøkelse fra BBC Radio 4 idag. 2 % ville ikke svare og 8 % var usikre. Det var altså bare 62 % som definitivt ikke hadde noen sympati for terroristene. Utav en undersøkelse hvor 1000 muslimer deltok.

Her renner det på med spørsmål: Hvor moderate er egentlig de moderate muslimene? Og hvorfor fortsetter vi å kalle dem moderate? Ville du betegnet noen som sympatiserte med en morder av avistegnere som moderat?

Moderat i forhold til hva?

behead_those_who_insult_islam

Meningsbærere for de moderate

Undersøkelsen var, ifølge BBC, statistisk representativ for muslimer bosatt i Storbritannia.

survey

380 personer utav 1000 tilfeldig spurte muslimer kunne altså ikke med hånden på hjertet si at drapene var en avskyelig handling fordi motivet bak var «forståelig».

Det er mange. Det er farlig mange.

Vi ser at de franske muslimske barna som nektet å overholde ett minutts stillhet for ofrene og rettferdiggjorde drapene, ikke er alene. Den tause «moderate» majoritetens behov for å beskytte sin profet fra krenkelser er så stort at de vil strekke seg langt forbi vårt vestlige verdigrunnlag og fatteevne.

Some 35% said they felt most British people did not trust Muslims, and a fifth said they thought Western liberal society could never be compatible with Islam.

20 prosent av muslimene mener at våre vestlige samfunn ikke er kompatible med islam. Og hva vil de gjøre med det? Svaret er islamiseringen vi ser rundt oss på skoler, arbeidsplasser, media og ellers. Litt etter litt blir alle vant til halal og hijab og flerkoneri. Det skjer så gradvis at vi nesten ikke merker det engang.

Undersøkelsen hadde et annet og minst like bekymringsfullt resultat: Det var enda fler som mente at vold mot vesten er en akseptert holdning blant muslimer. Hele 45% var enige i dette.

  • Half (49%) believe Muslim clerics preaching that violence against the west can be justified are out of touch with mainstream Muslim opinion, while 45% disagree.

Formuleringen er typisk BBC. Hele vinklingen på undersøkelsen gjorde hva den kunne for å dempe de forferdelige avsløringene av hva den jevne britiske muslim tenker og mener. På slutten har BBC lagt til en egen «analyse» hvor noen har fått anledning til å breie seg ut. Først ut er en journalist:

By Sima Kotecha, Today reporter

Islam is a religion of peace and love – not violence: sentiments that have been expressed numerous times here in Bradford.

Out of the dozens of people I’ve spoken to, an overwhelming majority have said they’re angry that their interpretation of Islam has been eclipsed by an extreme ideology that is too often projected in the media.

Deretter en student:

A student at Bradford College, Samaia Aslal, told the BBC that politicians and the media perpetuated a dehumanised image of Muslims, which opens them up to all forms of attack.

She said: «It is up to the rest of British society to stop looking at us as some kind of threat, to accept us.

Eh, men så lenge det er muslimer som begår drap og terrorhandlinger så er vel dette litt mye forlangt? Hvor er alle disse angrepene på muslimer registrert? Det hadde vært førstesidestoff hos BBC, The Gurdian og The Independent hvis de bare kunne finne noen slike.

Undersøkelsen er for alvorlig til at man kan la BBC få ture frem slik de gjør. Selv multikultimann Dan Hodges fra The Telegraph fikk BBCs hvitvasking i halsen:

All of this raises two serious questions. The first relates to the BBC’s reporting. Let’s set aside their use of the word “reprisal” in the headline (reprisal for what, exactly?). Imagine if the BBC had commissioned a poll in the wake of the murder of Stephen Lawrence, and that poll had found 27 per cent of white Britons agreed with the statement “I have some sympathy for the motives behind his stabbing”. Imagine if, in an additional finding, 32 per cent of white Briton’s refused to endorse the statement “acts of unprovoked violence against black men can never be justified”.

Rightly, there would be outrage at those findings. And the BBC would be leading the charge. The focus, correctly, would be on the large number of people who expressed sympathy with the attacks. We would certainly not have religious propaganda masquerading as news analysis in the middle of the BBC’s report.

Idag betrakter vi alle muslimer som ikke er hatpredikanter eller jihadister som «moderate». Det må vi slutte med.

Alle de 380 personene i undersøkelsen som ikke kunne få seg til å føle avsky for terroristene er ekstreme i sine oppfatninger. De trenger ikke å være potensielle terrorister av den grunn, men de er heller ikke moderate.

De som tror det, tar feil.

Og til de som tror at norske muslimer tenker annerledes enn britiske muslimer: Dere tar også feil.

The Telegraph

Ps. kommentarfeltet tok helt av og ble stengt like før midnatt. Det var flere som lurte på hvem det var som hadde stjålet Dan Hodges brukernavn og passord.