Nytt

En meningsmåling foretatt for the Sun viser at 20 % av britiske muslimer har forståelse for trosfeller som reiser til Syria for å krige for IS. Hele 40 % mener vestlig utenrikspolitikk er årsaken til at IS oppsto.

One in five British Muslims has sympathy for those who have travelled to Syria to join ISIS, a poll reveals today.

More than 5 per cent have ‘a lot’ of sympathy with young Muslims who leave the UK to join the fighting, with another 14.5 per cent having ‘some’ sympathy.

Among women, a quarter had at least some sympathy, the Survation poll conducted for The Sun revealed.

It comes as a report showed that attacks on hijab-wearing women have rocketed since the Paris terror tragedy.

Nearly 40 per cent believe the biggest root cause of ISIS terrorist attacks is Western foreign policy including the invasion of Iraq, 56 per cent don’t want David Cameron to send British troops to bomb Syria and 61 per cent believe British Muslims are doing enough to integrate into society.

Det bor 2,7 millioner muslimer i Storbritannia. Hvis 20 % prosent sympatiserer med IS er det 540.000. Det er så mange at man måtte innføre en overvåkingsstat for å holde oppsikt med dem. At 40 % legger skylden på Vesten for IS, sier også noe om en manglende evne til å ta ansvar og se ansvar for det som skjer i Midtøsten. Det er lettere å legge skylden på Vesten.

Det meldes om økt trakassering av muslimer. 115 rapporterte tilfeller på en uke.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-3329921/One-five-British-Muslims-sympathy-joining-ISIS.html