Feature

I et opptak fra Syria oppfordrer den svensk-norske konvertitten Michael Skråmo sine «brødre» om ikke å somle bort tiden, men komme seg avgårde på jihad for ISIS før det er for sent, og man risikerer å ende opp i helvete.

Mot slutten av videoen, hvor han underveis skyter inn at reisen ned ikke koster stort, lengter han gråtende etter å omgås sine brødre i paradiset, når de befris fra denne søppeltilværelsen kalt livet, inshallah Akkahu akbar.

Per Gudmundson skriver:

Skråmo flyttade i augusti 2014 med sin familj till Raqqah – huvudstaden i det så kallade Kalifatet som Islamiska staten har upprättat. Innan dess hade han gjort sig känd som predikant i Göteborg, där han är uppväxt. Skråmo predikar en salafistisk tolkning av islam, och har exempelvis propagerat för al-Qaidas ideolog Anwar al-Awlaki. Skråmo har bland annat regelbundet verkat vid Mångkulturella Ungdomscenter (MKUC), en radikal ungdomsförsamling vid Bellevuemoskén i Göteborg, som ändå tillåts vara medlem i den breda paraplyorganisationen Sveriges Unga Muslimer (SUM).

Det har altså noe med moskeer å gjøre, men helt helt helt sikkert ikke noe med islam å gjøre.

 

Göteborgspredikant manar till jihad från Syrien