Nytt

I Sverige skyter de kriminelle på hverandre. Det skjer på offentlige plasser, og det er et tidsspørsmål når uskyldige blir skadet eller drept av slik skyting. Lørdag kveld var det nære på. Ti skudd skytes på en parkeringsplass til et kjøpesenter. Ikke overraskende fant hendelsen sted i det multikulturelle utstillingsvinduet Malmö.

En man har skjutits utanför ett köpcentrum i Malmö.

Han är förd till sjukhus med livshotande skador.

Enligt ögonvittnet Anders Hallbäck avfyrade gärningsmännen kring tio skott.

– Det var två män i svarta jackor. De hade luvorna uppfällda och jagade en kille över parkeringen, säger han.

– Självklart blev man chockad. Men jag visste inte vad som hände förrän det hade landat. Man är inte van vid att sådant här händer. Jag kunde inte greppa det. Det var läskigt att det skedde precis där. Det kunde ha varit jag själv som hade blivit träffad. De sköt hej vilt. Det var lyckosamt att ingen annan än offret som de jagade blev skjuten, säger Anders Hallbäck.

Sjokkert? Man trenger ikke å bo i Malmö for å skjønne at skyting på åpen gate er en del av hverdagen. Svenske aviser nevner hendelsene. Nettstedet Avpixlat nevner ofte hvilke folk som står bak.

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20249054.ab