Nytt

To canadiske soldater ble mandag formiddag lokal tid påkjørt av en bil og alvorlig skadet på en parkeringsplass ved et kjøpesenter i Saint-Jean-sur-Richelieu – rett utenfor Montreal i Quebec-provinsen. Bak rattet satt 25 år gamle Martin Couture-Rouleau, en konvertitt til islam som hadde anlagt skjegg og begynt å gå i islamistgevanter. Han var allerede i politiets søkelys på grunn av radikalisering.

Saken etterforskes som et mulig terrorangrep. Angrepsmannen havner dog ikke på noen tiltalebenk:

He was shot multiple times by local police in Saint-Jean-sur-Richelieu, Que., after a police pursuit. Mr. Couture-Rouleau lost control of his car during the chase and it rolled over. News reports say he brandished a knife before being shot.

He died of his injuries, according to the Quebec provincial police.

Etterforskningen vil formodentlig gi definitivt svar, men det er nesten utenkelig at ikke Couture-Rouleau hadde latt seg inspirere av den siste tidens begivenheter, og betraktet de to soldatene som legitime mål, slik det skjedde da Lee Rigby ble slaktet ned i London.

Ideologisk motiverte påkjørsler er ikke et ukjent fenomen i Israel. Det spørs vel ikke om resten av Vesten er i ferd med å oppdage at «Israel is us», for å låne en boktittel av Fiamma Nirenstein. Er det noen som tror at IDF ville ha bedt soldatene sine om å reise hjem på perm i sivil?

 

The Globe and Mail: Two soldiers struck in Quebec hit-and-run