Nytt

Svenske forsvarsmyndigheter har ifølge Dagens Nyheter nå satt inn flere mannskaper, samt fartøy med sensorer, på jakten etter det uidentifiserte undervannsobjektet som skal ha blitt observert i Stockholms skjærgård.

När Försvarsmakten inledde sin presskonferens om undervattensoperationen i Stockholms skärgård på lördagseftermiddagen sade operationsledare Jonas Wikström att operationen hade pågått i drygt ett dygn.

Försvarsmakten har nu beslutat att öka antalet enheter i området och har tillfört fartyg med sensorer som kan hitta föremål under vattnet, på ytan och i luften. Anledningen är att man bedömer att de uppgifter från en privatperson som satte igång insatsen är mycket trovärdiga.

Som kjent mistenkes det russisk ubåtaktivitet. Russland har de siste månedene – etter alt å dømme som et ledd i en avskrekkelsesstrategi mot NATO og vestmaktene – krenket svensk og finsk luftrom usedvanlig hyppig.