Nytt

En etnisk norsk mann i tyveårene fra Halden har ringt familien for å fortelle at han aldri kommer hjem.

– Det er ikke mulig å få noe kontakt. Facebook-profilen hans er slettet og mobiltelefonen er koblet fra. Uvissheten er uutholdelig og det er tungt uten ham, sier moren til avisen. Hun håper noen i det islamistiske miljøet vet hvor han befinner seg.

Mannen er med i islamistgruppen Profetens Ummah og hadde omgang med talsperson Ubaydullah Hussain. Hussain omtaler ham overfor VG som en «nær venn» som er praktiserende og som adlyder Allah.

Det skal være minst syv etnisk norske konvertitter som har reist til Syria. Mannen fra Halden skal ha vært en del av det ekstreme miljøet i Bærum. Det var også de to somaliske søstrene som reiste til Syria ifjor.

13NYH_05-08-konver_5702372a

Mor og søster fortviler

En søndag for noen uker siden kom han på besøk. Da så mor og lillebror han for siste gang.

– Han hadde vanlige klær, og han hadde tatt skjegget. Vanligvis gikk han i kjortel og hadde langt skjegg. Jeg burde kanskje forstått at noe var på gang, men hadde nok et håp om at det betydde at han kanskje var på vei «tilbake» til oss. Han bakte pizza og spilte playstation sammen med lillebroren sin. Nå føles det som han sa ha det, sier mora.

Da han var i Halden, gikk han i moskeen på Busterud.

Relativt nylig ble det slått fast at en haldenser med tilknytning til samme moské ble selvmordsbomber.

Dagbladet  Halden Arbeiderblad.