Sakset/Fra hofta

I Northumbria (området i og rundt Newcastle) i Nord-England vil politiet gjenoppta 54 anmeldte voldtektssaker etter at de gjennomgikk 153 saker de hadde henlagt som «no crime» de siste tre årene. 

48 politibetjenter er blitt advart at de risikerer intern disiplinering som følge av gjennomgangen.

An audit by Her Majesty’s Inspectorate of Constabulary (HMIC) identified that the force may have incorrectly “no crimed” some rape cases. That means detectives decided after making investigations into allegations that no law had been broken.

The force’s chief constable ordered a review of all such reports going back three years and a team of experienced officers has checked 153 cases.

Ch Supt Neil Adamson said that, of those, 54 will require further investigation – more than one in three of those reviewed.

“These have been reopened as crimes and each case will be reinvestigated by the review team,” he said.

“This will include contacting the victims in these identified cases and our main priority is to support them through this process.

 A police officer

Vera Baird er Northumbrias Police & Crime Commissioner. Hun har vist at hun vil fokusere på grooming-saker. 

Tidligere iår ble en stor child-grooming-ring avdekket nettopp i Northumbria. 54 personer ble arrestert. Denne ringen fikk holde på uforstyrret i flere år. Det er foreløpig ukjent hvor mange ofre saken gjelder.

I januar ble 21 personer arrestert for voldtekter og child-grooming i det samme området.

Man tenker kanskje ofte at Storbritannia har så mange innbyggere og at alt derfor må være så mye verre der. Men utenfor London er det mindre forhold. Northumbria politiområde har 1,4 millioner innbyggere, hvorav nærmere 900.000 bor i Newcastle og området rundt, omtrent samme størrelse som Osloområdet.

I Northumbria registrerte politiet 427 ran i løpet av det siste året. Dette er under halvparten av Oslo som hadde 997 ran i 2013. Dette er ment som en illustrasjon på at kriminalitetsnivået generelt ikke er mye høyere i Newcastle enn i Oslo.

Kan man tenke seg hvordan nordmenn ville reagert hvis 75 personer, og da hovedsakelig muslimske innvandrere, hadde blitt arrestert i Oslo siden nyttår for voldtekt av hundrevis, kanskje tusenvis av småjenter?

Tross alt dette gjorde Labour og Liberaldemokratene rent bord ved siste kommunevalg. Det blir kanskje tøffere neste gang?

    
The Guardian