Nytt

Minst 300 pedofile voldtektsmenn, «groomers» og sex-forbrytere som bedriver trafficing er identifserte som mistenkte i den store saken som omfatter Rotherhams 1400 sex-misbrukte barn.

Etterforskningen, Operation Stovewood, startet i desember ifjor som følge av professor Alexis Jays rapport hvor hun identifiserte rundt 1400 barn som hadde blitt misbrukt, hovedsakelig av pakistanske menn, i perioden 1997-2013.

The NCA’s (National Crime Agency) senior investigating officer Steve Baldwin said his team – currently 32 officers – had identified more than 3,300 lines of inquiry.

He said they had examined 47 boxes of written material, including 1,500 files, from the outreach group Risky Business alone – an organisation which tried to help many of the alleged victims.

29ECA36E00000578-3137441-image-a-39_1435150012642

 

The NCA confirmed that two of those under investigation are serving or former Rotherham councillors.

Mr Baldwin said his team was prioritising those suspects who still posed a threat and had committed the most serious offences.

But he said: ‘I want to assure all victims that we will examine all allegations of abuse and, most importantly, we will listen to victims.’

I Rotherham bor det, ifølge siste telling i 2011, 7912 personer av pakistansk herkomst. 33% er under 16 år så disse kan vi nok trekke fra. Da gjenstår det 5301. la oss anta at halvparten av disse er kvinner som heller ikke var involvert i sex-groomingen. Da gjenstår det 2651 menn. Rundt 300 av disse er mistenkte for å ha deltatt i misbruket av barn. Det utgjør 11% av den mannlige pakistanske befolkningen.

Hva vil dette gjøre med det pakistanske samfunnet i Rotherham? I snitt er mer enn hver tiende mann mistenkt. Stort sett alle familiene vil bli berørte. Og dette er bare den første store saken som rulles opp. Det er ingen grunn til å tro at situasjonen er annerledes i andre britiske byer. Dette er ikke et lokalt problem for Rotherham. Hva med Birmingham, Leicester, Derby, Slough, Bradford, Rochdale, Leeds, Oldham, Nelson, Bristol, Telford, Oxford, Peterborough…? Mange sex-grooming gjenger er allerede avdekket i disse byene også.

Så langt har man arrestert 5 her og 8 der. Men 300 fra et lokaltsamfunn? Det er ikke engang fengselskapasitet til å håndtere den mengden som kan bli dømt. Skammen og fornedrelsen vil bli total i de muslimske miljøene. Hvordan vil sønnene og døtrene til de 300 mistenkte reagere når rettssakene kommer? Med sinne? Vi har sett tidligere at andre kulturer også har andre idéer om hvem som er de skyldige. I voldtektssaker i Frankrike så har de muslimske familiene til overgriperne ofte skyldt på ofrene. For deres egne sønner er ufeilbarlige og de franske jentene er lette på tråden. Deres sinne rettet seg mot det franske samfunnet og den franske kulturen.

Så hva vil skje i Rotherham når arrestasjonene kommer?

Jeg tror vi vil få se sinne. Mye sinne. Fra alle kanter.

Daily Mail