Sakset/Fra hofta

Sist uke ble Ubaydullah Hussain enstemmig frifunnet av Oslo Tingrett for oppfordring til terror og drap. Dette til tross for at Hussain hyllet de som myrdet den britiske soldaten Lee Rigby på åpen gate i London. Like etter drapet skrev Hussain om gledelige nyheter og modige brødre på Facebook.

Gledelige nyheter fra England. En terrorist svin fra det britiske militæret slaktet av våres modige brødre mens de ropte Allahu Akbar

Et par uker før dommen falt mot Hussain, møttes parlamentarikerforsamlingen i Europarådet (PAGE), i Oslo. Her ble vår egen stortingspresident, Olemic Thommessen og Anne Brasseur, president i parlamentarikerforsamlingen i Europarådet enige om en felles uttalelse.

Her legges det vekt på å støtte «the No Hate Speech Movement», spesielt med tanke på å kjempe mot «hate speech online». Parlamentarikerne ønsker å markere 22. juli for å minnes alle ofre for hatkriminalitet.

Three years after the terrible massacre at Utøya and the bombing in Oslo by a person who viewed his victims as traitors for supporting immigration and multiculturalism, hate continues to kill. Terrorists only seek to propagate hatred and violence, fully demonstrated by the barbarity of the recent beheadings posted on the internet, bringing this hatred and barbarity to new levels.

Hate propaganda is increasing in the political arena and extremist parties have entered parliament at national and European level.

Hate speech is neither normal, nor acceptable.

We, as parliamentarians, have the responsibility to speak out against hatred. The fight against xenophobia, racism and mounting nationalistic extremism requires a resolute response from all democratic parties, over and above political divisions.

Awareness raising and educational measures are necessary to combat and prevent hate speech. We welcome the forthcoming launch of the ‘No hate parliamentary alliance’ by PACE. This calls on parliamentarians ‘to lead by example and fully take up, visibly and forcefully, their responsibilities to prevent, combat and condemn manifestations of racism and racial discrimination and intolerance’.

In this context, we fully support the No Hate Speech Movement, the youth campaign initiated and co-ordinated by the Council of Europe to raise awareness of and combat hate speech online. The youth campaign has called for a day of remembrance, and to set the date of 22 July as a symbol and a reminder of the victims of hate crime.

Let us promote this idea and make 22 July a day of remembrance for victims of hate crime, showing solidarity with those targeted and those left to mourn, while raising public awareness about hate crime and its consequences for society.

Uttalelsen fra parlamentarikerforsamlingen er interessant på så mange måter, ikke minst sett i lys av dommen mot Hussain.

Hatkriminalitet viser seg mer og mer som en oppfinnelse for å stoppe kritikere av multikulturalismen. 22. juli og Utøya-ofrene utnyttes grovt i dette stygge spillet som har et mål om å svimerke og derved stoppe alle som våger å opponere mot masseinnvandringen og dens konsekvenser.

Kommentarene rundt frifinnelsen av Hussain, viser dessverre at hat og hylling av terrorister er fullt akseptert blant våre akademikere og i våre mediehus. Dette så lenge hatet fremmes av islamister – vel å merke. Vi har nå fått det endelige beviset på at hatkriminalitet ikke handler om hat, men om hvem som hater.

Hatkriminalitet er altså mer politikk enn jus. Nettopp derfor oppfattes  begrepet «hatkriminalitet» av mange først og fremst som et politisk påfunn ment for å stoppe kjeften på kritikere av det multikulturelle prosjektet.