Nytt

Dansk militært personell har begynt å kle seg i sivil på vei hjem fra tjeneste etter at Danmark begynte å bidra til den militære bekjempelsen av IS. Kombinasjonen av de rituelle mordene som IS filmer og nedslaktingen av Lee Rigby i London i fjor vår, skremmer åpenbart.

– Jeg vil ikke sige, jeg er bekymret. Men jeg tænker da over det. Jeg prøver så vidt muligt at undgå at have uniform på, når jeg skal hjem, siger Nichlas, der er overkonstabel i forsvaret, til TV 2 Nyhederne.

– Der er ingen grund til at reklamere med, at man er soldat på grund af al det terror, der er. Min familie skal ikke føle sig truet på noget tidspunkt, siger Jimmy, der er sektionsfører i Forsvaret til TV 2 Nyhederne.

Samme fenomen gjør seg gjeldende i enda sterkere grad hos naboen i sørvest:

I Holland har forsvaret påbudt soldater og ansatte i forsvaret ikke at være iført uniform, når de for eksempel færdes i Metroen og andre trafikerede steder.

Hvordan kom vi dit hen i noen av landene tilhørende verdens sterkeste forsvarsallianse, at det oppleves tryggere å ferdes offentlig i islamistuniform – også idet man driver propaganda for en fiende – enn i de enkelte landenes militære uniformer?

 

TV 2 Nyhederne: Danmark i krig med IS: Soldater dropper uniformen

Les også

-
-
-
-
-
-

Les også