En sosiolog ved menighetsfaktultet skriver i VG at det ikke finnes ikke noe verdifellesskap i Norge, bare et uenighetsfellesskap. Skal man le eller gråte?

Det må bety at et prinsipper som f.eks. likhet for loven, avledet fra det kristne prinsippet – tilsynelatende ukjent ved menighetsfakultetet – om at alle mennesker er Guds barn, er noe man legitimt kan være uenig om uten å havne i konflikt med norske verdier. Det kan heller ikke finnes andre ting det ikke er legitimt å forhandle om.

Det norske verdifellesskapet er summen av de personer som ser absurditeten i en slik tankegang, som reduserer demokratiet til prosedyre. Man kan melde seg ut av det, eller som sosiologen demonstrere at man ikke forstår hva det er, men ikke påvise at det ikke finnes.

http://www.vg.no/nyheter/meninger/norsk-politikk/kronikk-norge-er-et-uenighetsfellesskap/a/23302538/

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂