Kort

Den spanske dommeren Ismael Moreno undertegnet arrestordre på Kinas tidligere president Jiang Zemin mandag, for medskyldighet i folkemord i Tibet. Foxnews.

Det kan være begeret er fullt for Kinas ledere.

http://www.foxnews.com/world/2014/02/10/spanish-court-presses-ahead-with-arrest-warrants-for-former-chinese-leaders-in/
Spanish court presses ahead with arrest warrants for former Chinese leaders in Tibetan probe

MADRID –  A Spanish court has issued international arrest warrants for several former Chinese leaders, including retired President Jiang Zemin, as part of an investigation into alleged genocide in Tibet. Judge Ismael Moreno signed the warrants Monday. They were ordered by the court in 2013, but delayed by legal technicalities.

The Spanish National Court is acting on the principal of universal justice in a case brought by Spanish pro-Tibetan groups. The warrants mean the Chinese leaders face possible arrest if they travel abroad.