Pål Refsdahl skriver i Dagbladet om medienes opphaussing av Syria-farerne og andre som har vært innom Norge og blitt terrorister. Han sammenligner det med «bruken» av flått.

 

Frykt selger og da er det ikke alltid så nøye med hvor begrunnet denne frykten egentlig er.I høst har flåtten måttet vike for en annen skummel fare: Jihadistene. Den siste bølgen av fryktjournalistikk kom i sammenheng med nyheten om at en norsksomalier kanskje hadde deltatt i terrorangrepet mot Westgate kjøpesenter i Kenya. Så var det saken med de to søstrene fra Bærum som skal ha reist til Syria. Samtidig forsøker forfatteren av boka «Norsk Jihad», Lars Akerhaug, å sikre seg sin del av julesalget med diverse framstøt i media og PST kommer med sine rutinemessige advarsler om radikalisering av unge muslimer her i landet.

 

http://www.dagbladet.no/2013/11/14/kultur/meninger/debattinnlegg/kronikk/debatt/30317398/