I Hamar Arbeiderblad (H-A) er Ahmed Shaath intervjuet. Han bor med sine fire barn på et asylmottak selv om han har fått avslag på asylsøknaden. Han mener at vi i Norge er inhumane i innvandrings- og asylpolitikken. Innvandring fører jo til så mye positivitet.

Ahmed Shaath kommer fra Palestina, og man blir fristet til å snu litt på tingene og lage et tankespill som neppe inntreffer: Hva om Palestina plutselig skulle ligge an til en vestlig majoritet av befolkningen iløpet av de neste 30-40 årene? Ville pipa fortsatt hatt samme låt?

-Jeg tør rett og slett ikke reise hjem.

Jeg har jobbet som journalist og har opplevd tortur. Det kommer til å skje igjen og er ikke noe alternativ, sier han.

Han mener Norge fører en inhuman innvandrings- og asylpolitikk og at en innstramming på ingen måte vil gjøre det lettere å være asylsøker i Norge.

– Slik systemet er nå legger men opp til å presse og sulte ut de som ønsker å komme hit. Hvorfor er folk så skeptiske til innvanndring? Det er jo ikke så mange år siden veldig mange nordmenn dro til USA for å søke lykken. Mange av de mest suksessfulle i sitt land har kommet som immigranter. Dette fører til mye positivitet.

Når USA blir nevnt, så er det vel på sin plass å spørre indianerne om hva de synes om masseinnvandring.

Sulte ut? Norske asylmottak er ikke KZ-leirer.

 

Artikkelen er ikke på nett, men kan leses i H-A torsdag 7. november.