Der er store forskel på ‘antifascisme’, også internt i EU. Hvor venstreekstreme Cecilie Roed Schultz tidligere i dagforlod en debat på et gymnasium fordi en kandidat for Danskernes Parti deltog, så går de noget længere i Sverige, hvor menige medlemmer af Sverigedemokraterna får sprængladninger under biler og formanden angribes fysisk til åbne arrangementer.

I Grækenland går de hele vejen. Her et screencap fra en af to offentliggjorte overvågningsvideoer der viser hvorledes en hætteklædt person skyder to vagter foran Golden Dawns hovedkvarter i Athen. Først fra 5-6 meters afstand, senere flere gange på klods hold, herunder mod den ene af de to, der allerede ligger fladt på asfalten. Det hele tager 3-4 sekunder. Sådan ser en likvidering ud. Man kalder det antifascisme.

(To Golden Dawn-medlemmer likvideres, Athen, 1. november 2013 ; YoutubeVimeo)

“Golden Dawn har gentagne gange bedt politiets beskytte vore lokale kontorer, som var blevet ramt og var permanente mål for terrorister. Regeringen ikke alene afviste dette, men fjernede den eksisterende politibeskyttelse.” (Golden Dawn, pressemeddelse, 1. november 2013; red. Google-oversættelse, se evt.ITV)