Feature

Gnisninger og sammenstøt mellom grekere og innvandrere i Patras, som er en viktig transitthavn for mennesketrafikken til resten av Europa, hører etterhvert til dagens orden. I går nådde situasjonen et foreløpig klimaks, da greske demonstranter ville gå til kollektivt angrep på innvandrere som holder til i et nedlagt industrilokale.

Da politiet grep inn, kastet demonstrantene — noen av dem medlemmer av Golden Dawn — steiner mot såvel politiet som innvandrerne, for siden å sette fyr på søppelcontainere. Den økte spenningen henger muligens sammen med at et tretti år gammel mann fra Patras for noen dager siden ble knivstukket til døde etter en krangel med tre andre menn, som trolig var afghanere.

Kombinasjonen av mennesketrafikken og de vanskelige tidene bærer kimen i seg om ikke til en fullblods katastrofe, så i alle fall en permanent tilstand av misnøye med vold og opptøyer som resultat, av og til på liten skala, av og til på større.

Det hele har middelalderske trekk ved seg. Sivilisasjonen og det gode livet fortsetter ufortrødent i private, beskyttede og uforstyrrede omgivelser, om enn ikke akkurat bak tykke fysiske murer. Utenfor hersker kaoset.

 

La Stampa: Tensione a Patrasso