Trippeldrapsmannen på Valdresekspressen kommer fra Sør-Sudan, og var bosatt i Øvre Årdal, melder NRK.

Politiet bekrefter det offisielt:

De drepte på bussen mellom Årdal og Tyin var en kvinne på 19 år og to menn i 50-årene.

Politiet fikk melding fra AMK-sentralen om hendelsen klokken 17.35 mandag ettermiddag. Vakthavende politipatrulje i området ble varslet 17.38. Patruljen kjørte umiddelbar utrykning i retning åstedet, som var 89 km unna. Klokken 18.43 ble mistenkte overmannet av brannvesenet. Politiet ankom 18.49 og tok kontroll på mistenkte, som var bevæpnet med kniv. Den antatte gjerningsmannen er født i 1982 og opprinnelig fra Sør-Sudan. Han er bosatt i Øvre Årdal. Mannen ble sendt til Haukeland sykehus med kuttskader.

De døde om bord i bussen er en kvinne på 19 år, en mannlig svensk passasjer og en mannlig bussjåfør. Begge mennene er i 50-årene. Det var ikke andre enn de drepte og gjerningsmannen om bord i bussen. Kripos bistår Sogn og Fjordane i etterforskningen av drapene.

Bussen tilhører Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap og kjørte på fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal.

Det er opprettet pårørendesenter på samfunnshuset på Årdalstangen. Et kommunalt kriseteam og politiet er på plass.

 

https://www.politi.no/Nyhet_13051.xhtml

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.