Det er så nyt, at jeg blot har denne øjenvidneskildring fra et debatforum, og den er mere detaljeret end avisernes:

Jag såg hela händelsen, Han gick runt med sin röda lilla portfölj och sa ett par ord till Vilks och sen utbrast paniken när nån dam skrek att han hade en bomb. Ett par civil snutar med dragna vapen springer då fram till snubben och trycker ner han på marken medans 3 andra civilare springer in på galleriet och drar ut Vilks och sätter han i en civilbil och blåser iväg i 190. Personen som blev gripen såg ut att vara 50+ och han blödde över hela ansiktet. En annan person sa att dom va två stycken nyss så jag kanske har missat honom….han såg ut som en sliten halvalkholiserad liten haschtomte

Då öppnade han väskan och i väskan låg det någon form av skjutvapen. Det ser ut som en gammal k-pist, säger galleristen Henrik Röhnquist. Vilks livvakter drog då vapen och tvingade ner mannen på gatan. Nu har ett stort område spärrats av runt galleriet. Den röda väskan ligger kvar på ett bord utanför galleriet – enligt uppgifter till Aftonbladet misstänker polisen att den kan innehålla en bomb.

 

Aftonbladet: Attack mot Lars Vilks
Sydsvenskan: Stort pådrag utanför Vilks-galleri

(En k-pist er en maskinpistol.)