Nytt

Det muslimske brorskapet og dets støttespiller forsøker å fremstille aksjonen i Kairo som en egyptisk variant av Den himmelske freds plass, da fredelige studenter ble overkjørt av stridsvogner. Men foreløpig er det bare deres egne tall som backer en slik versjon.

En pro-Morsi-gruppering hevder flere tusen er drept og titalls tusen såret. Det er vanskelig, for ikke å si umulig, å forene disse tallene med det nyhetsbyråene melder.

 

The Anti-Coup, Pro-Democracy Alliance emails to say its estimated death toll has now reached 2,200 including two infants and a female journalist – plus 10,000 wounded. However, an al Jazeera Arabic journalist has counted 94 bodies at the makeshift morgue at Rabaa al-Adawiya.

Andre kilder snakker fortsatt om 43 drepte. Ett sted mellom 50 og 90 synes sannsynlig.

Tyrkias Recep Tayyip Erdogan kaller det en massakre. Han kritiserer bruken av sikkerhetsstyrker mot sivile, og synes helt å ha glemt at han gjorde det samme med demonstrantene i Gezi-parken for bare noen uker siden. Iran kaller det også en massakre.

Europeiske land, Tyskland, Storbritannia, EU, ber om tilbakeholdenhet fra begge sider. Man er tydeligvis forsiktig med å fordømme aksjonen.