Skremte borgere varslet lørdag kveld politiet om at det hang et jihadistflagg fra en boligblokk midt på Grønland. Politiet fikk etter halvannen time overtalt vedkommende som hang det opp til å ta det ned, men sier det ikke er noe forbud mot å henge opp et slikt flagg i full offentlighet.

Svaret vil nok undre folk som vet hva flagget står for og hvem som bruker det. Et slikt flagg skremmer og naboen som oppdaget flagget sier til TV» at hun vurderer å flytte. Slike naboer ønsker hun ikke ha.

Men skal være rimelig spesiell for å henge et slikt flagg fra verandaen. Hva er det man ønsker å kommunisere?

 

Politiet har snakket med personen som hang opp flagget på fasaden av den store bygården ut mot Grønlands torg, får TV2.no opplyst ved 20.30-tiden lørdag kveld.

– Det er et islamsk flagg. En del naboer følte ubehag ved at flagget hang der, så personen har tatt det ned, sier operasjonleder Tor Grøttum ved Oslo politidistrikt.

..

Selv om flere naboer reagerte på at flagget fikk henge der i minst halvannen time, er det ikke noe politiet kunne gjort dersom personen hadde motsatt seg forespørselen om å fjerne det.

– Det er ikke ulovlig å henge opp et Al-Qaida-flagg dersom det var det, og vi kunne ikke pålagt personen å ta det ned. Men når naboer følte slik ubehag ved at det hang der, ble flagget tatt ned velvillig, sier Grøttum.

 

http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/jihadistflagg-hengt-opp-midt-i-oslo-skremte-livet-av-meg-4090972.html