Nytt

Statsminister Recep Tayyip Erdogan sa i en tale tirsdag at det er mennesker som trekker i trådene for å skape mest mulig uro, slik at de kan profitere økonomisk.

Profitt-gjengen kaller Erdogan «kabalen» av økonomer, investorer og journalister som spekulerer i uroen og puster til glørne.

 

He has blamed a cabal of economists, investors and journalists the government calls the ‘interest-rate lobby’ for spurring the unrest to manipulate Turkish markets for their own financial gain. He said interest rate lobby is using these protests to profit from Turkey.

Erdogan sa dette i nasjonalforsamlingen. Han sa det var forskjell på demonstrantene og de fornuftige blant dem burde forstå hva som foregår: Hensikten er å skade Tyrkia, og de har allerede oppnådd sitt mål, sa Erdogan.

 

http://online.wsj.com/article/BT-CO-20130611-702428.html?mod=googlenews_wsj