Feature

Når advokater og dommere drepes er det noe annet enn når kriminelle utrydder hverandre. På Korsika har det vært 15 drap den siste tiden, og en av dem var den kjente advokaten Antoine Sollacaro, som ble skutt tirsdag 16. oktober. Drapene har en nasjonalistisk-separatistisk bakgrunn.

Han forsvarte blant andre Yvan Colonne, ein korsikansk nasjonalist som i dag sonar ei livstidsstraff for drapet på den franske regjeringa sin fremste representant på øya, prefekt Claude Erignac.

Etter at ein domstol avviste anken til Erignac samanlikna Sollacaro dommarane med militærjuntaen i Burma/Myanmar. Sollacaro blir elles skildra som ein karismatisk mann, ein meister i juridisk polemikk.

Nasjonalist drepen
Drapet på Sollacaro kjem kort tid etter at liket av ein tidlegare nasjonalistisk aktivist, Dominique Allegrini-Simonetti (50) vart funnen skoten og drepen i bilen sin ved landsbyen Balagne i eit fjellområde på øya.

http://www.nrk.no/nyheter/verden/1.8362480