Nytt

I forbindelse med en støtteerklæring til fordel for TV-aksjonen til inntekt for Amnesty International, uttaler forfatteren Lily Bandehy — som tilhører det såkalte LIM-nettverket av sekulære muslimer — til Brønnøysunds Avis at norske myndigheter svikter kvinners menneskerettigheter:

– Når den norske stat aksepterer hijab i politiet, militæret og skolen, når de aksepterer bønnerom på offentlige steder, svikter staten innvandrerkvinnene fordi hijab og bønnerom har ikke noe med religion å gjøre. Istedenfor at de som kommer fra Midt-Østen integrerer seg i det norske demokratiet, skal det norske samfunnet tilpasse seg til dem. Dette viser at våre politikere er for feige til å klare å forsvare viktige verdier i møte med ekstremister som ønsker å ødelegge deler av demokratiets grunnlag, sier iransk/norske Lily Bandehy, som for kort tid siden var i Brønnøysund for å markedsføre sin debutroman «En slette av valmuer».

Bandehy går ikke av veien for å identifisere problemets rot:

– Kvinnene i den muslimske verden har blitt steinet, hendene har blitt amputert, og aldersgrensen for bort-giftning ble redusert til ni år på grunn av Muhammads liv og lære. Jeg som en muslimsk kvinne ønsker ikke en særstilling for muslimer fordi de truer seg til det. Det store ansvaret for likestillingen ligger hos staten. […] Det vi kan gjøre i Norge er å stoppe islamisering. En demokratisk stat med like lover for alle borgere. Der æresdrap og kvinneundertrykkelse ikke har noen plass, sier forfatteren.

Det er bare å ta av seg hatten for denne uredde modernitetens forsvarer.

 

– Norske politikere er for feige

Les også

-
-
-
-