Feature

Av de to demonstrasjonene mot den anti-islamske videoen i Oslo i dag, var det den utenfor USAs ambassade som bestod av personer som har meldt seg ut av sivilsamfunnet, i alt et hundretalls eller deromkring.

Adskilt etter kjønn, selvsagt, noe annet er ikke halal. En av fyrene med gul vest passet på at ingen menn kom for nær de mer eller mindre innpakkede «søstrene», i seg selv krenkende for borgere av et sekulært samfunn i ferdsel på offentlig sted.

Flere bar islamistuniform (kjortel, hodeplagg, skjegg), noen hadde tatt med seg svarte bannere, og det var naturligvis bønn underveis. Foruten manifestasjon av raseri mot USA og jøder, samt hyllester til Osama bin Laden, mens de fremmøtte hyttet med armene. Oppfordringer til «kamp for Allah» ble kvittert for med V-tegn, uten at oppfordringen ble tatt fysisk til følge på stedet. Det ble opplyst om at straffen for å håne islam er døden.

Det hele under et stort oppbud av politi, som fikk en forholdsvis rolig ettermiddag på tilskuerplass, mens Drammensveien var sperret for trafikk forbi ambassaden.

Foto: Morten Skaug.