Fredag besluttet Israel å stenge sin ambassade i Stockholm. Konflikten med Iran og bekymring for hevnangrep er blant årsakene.

Dette bekrefter ambassaden overfor Aftonbladet.

– Vi er bekymret for at det kan skje angrep. Det er grunnen til at vi holder stengt, sier ambassadepersonalet.

Israel skal ha stengt 30 ambassader på grunn av frykt for hevnangrep som følge av den pågående forsvarskrigen mot Hamas. Nå følger den israelske ambassaden sin regjerings oppfordring om å stenge ambassaden.

Det er ikke kun konflikten med Iran som er årsaken. En annen grunn er at de siste dagene av Ramadan, som feires stort av både bystyret i Oslo, NRK og norske kirker, nærmer seg, noe de også mener kan utgjøre en risiko for ambassaden.

Bakgrunnen for frykten for hevnangrep er mandagens angrep mot Irans ambassade-tilbygg i Syria.

16 mennesker ble drept i angrepet, ifølge det britiske Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Blant de drepte skal det ha vært sju medlemmer av Irans mektige revolusjonsgarde. Under deres begravelse i dag ble det ropt slagord mot Israel, ifølge NTB-AFP-AP.

– Død over Israel! Død over Amerika! ropte tusener av demonstranter som fulgte kistene til de døde mens de ble kjørt gjennom gatene.

– Sionist-regimet kan ikke unnslippe konsekvensene av skaden det har gjort, sa Revolusjonsgardens leder Hossein Salami i en tale i begravelsen.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.