Under årets ferie i Sentral-Europa har nyhetene fra Norge vært preget av utfordringene med mange romfolk i Oslo, og dårlig vær.

Det har som vanlig vært deilig å bruke ferien til å oppsøke landsbyer hvor tiden tilsynelatende har stått stille. Ikke-vestlige kulturer er lite representert, tiggere kan man oppleve i liten målestokk og været er bedre enn i Norge.

Ikke før man har kommet innenfor døren til eget hjem ved ferieslutt, så blir man atter minnet på at Oslo sliter med mer enn tigging og tyverier. Det er flere enn meg selv som synes at Oslo stadig minner om byer som er kjent for sin brutalitet.

Skarpladd pistol:

TRUET MED SKARPLADD PISTOL: En tilsynelatende tilfeldig forbipasserende ble truet med skarpladd pistol på gata. Deretter la våpendesperadoen på sprang, med politiet på slep.

(Dagbladet): Det var offeret selv som meldte ifra om episoden som fant sted på Sandaker i Oslo. Oslo-politiet ble varslet ved 13.38-tida.

En 22-åring trakk fram en skarpladd pistol og truet mannen på åpen gate. Hva truslene gikk ut på er foreløpig ikke kjent. Men de to skal ikke kjenne hverandre fra før.
Knivstikking:

Da de kom fram til adressen på Bislett, møtte de den antatte gjerningsmannen i døra.

Den antatte gjerningsmannen, som er i 20-årene, ble pågrepet uten dramatikk.

– Oppe i leiligheten fant vi kvinnen med mange stikkskader i magen, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen ved Oslo politidistrikt.

Kvinnen ble umiddelbart sendt til sykehus med ambulanse. Gulbrandsen sier at tilstanden hennes er kritisk, men at hun er utenfor livsfare.