Nytt

Konflikten mellom modernitet og islamisme sparer heller ikke Tunisia, regionens kanskje mest vestlig-inspirerte land.

Flere hundre ultrakonservative, sharia-fremmende salafister bevæpnet med steiner, stokker og brannbomber gikk lørdag til angrep på en politistasjon samt barer og butikker som selger alkohol i Jendouba, nordvest i landet.

Opptøyene skal være foranlediget av arrestasjonen fredag av andre salafister som tidligere hadde vært ute i samme alkoholbekjempende ærend. Politiet tok i bruk tåregass for å spre demonstrantene, som etterhvert søkte tilflukt i en moské.

Et kvinnelig øyenvitne til det hele har følgende megetsigende kommentar:

«The whole town is in a state of alarm and fear because of these clashes.»

 

BBC: Tunisia Salafists clash with police in Jendouba
New York Times/AP: Tunisia Salafis Riot to Protest an Arrest