Feature

Omtrent på samme dato som i fjor ble Puerta del Sol i Madrid i går fylt av demonstranter omtalt som «los indignados», eller de indignerte. De har neppe sett at situasjonen er blitt noe særlig bedre det siste året, tvertimot, men det var ikke til hinder for at de hevet en parole som omtrent betyr «yes, we can».

Omlag 30.000 mennesker protesterte i den spanske hovedstaden mot økonomisk urettferdighet og det de kaller rovdyrkapitalisme. Lignende demonstrasjoner trakk omtrent 20.000 mennesker i landets nest største by Barcelona.

Spanske myndigheter ønsket ikke at Puerta del Sol på ny skulle bli åsted for en permanent leir (i fjor ble den værende i over en måned), og forlangte at plassen skulle ryddes etter klokken 22. Da dette ikke ble etterkommet, satte man inn politi for å fjerne demonstrantene.