Nytt

Det begynner å rakne for Syrias president Bashar al-Assad. Nylig kunngjorde landets viseoljeminister Abdo Hussameddin som den hittil høyeste statstjenestemannen at han forlater såvel sitt embede som regjeringepartiet for å slutte seg til opprøret mot regjeringen, med hans egne ord i en video på YouTube: «the revolution of this dignified people».

Avhoppingen gir assosiasjoner til lignende hendelser under revolusjonene i de andre landene i regionen, og gjør desto mer inntrykk i lys av BBCs opplysning om at Hussameddin har vært en del av regjeringsapparatet i hele 33 år og at det hele setter hans familie og eiendom i fare. Og hvem kan bedre enn ham vise hva som er regimets sanne ansikt:

«I tell the regime, which claims to own the country, you have nothing but the footprint of the tank driven by your barbarism to kill innocent people.»

I mellomtiden rapporteres det om fortsatt vold i Homs, Damaskus, Aleppo, Idlib og Derea. Estimater tyder på at det hittil er blitt drept omlag 7500 mennesker, uten at verden ser ut til å ta noen særlig notis hverken av blodsutgydelsen eller de mulige geopolitiske implikasjonene av det som foregår — kanskje først og fremst pga. de vanskelige arbeidsforholdene for journalister.

 

Syria deputy oil minister resigns to join opposition