Nytt

Forsiden på Akers Avis Groruddalen har krisen i Romsås IL som hovedsak. Idrettslaget sliter med å finne nye tillitsmenn og kan bli lagt ned om kort tid. Torsdag 26.januar fyller Romsås IL 40 år og med det så kan idrettslaget bli historie. Slik står det altså til med idretten på multikulturelle Romsås.

I morgen (torsdag) fyller Romsås IL 40 år, men allerede i mars kan klubben være historie.

-Vi opplever en stor tillitsmannkrise i Romsås. Uten hovedstyre kan vi heller ikke ha noe idrettslag, sier leder Kjell Kristiansen. Han har selv sagt ja til en ny periode som leder for klubben. Det har også et varamedlem, men klubben mangler i skrivende stund både nestleder, kasserer, sekretær og et styremedlem for neste periode. Hvis ingen melder seg blir det interimstyre ut året før kroken kommer på døra og gruppene må danne sine egne idrettslag.

Borettslagene er ikke begeistret over situasjonen. Akers Avis har intervjuet styrelederne i borettslagene.

Jeg vil ta opp dette på styremøte vi skal ha, og oppfordre folk til å ta verv, sier Bjørn Børvind fra Orremyr borettslag.

Karin Syversen fra Tiurleiken borettslag:

Å miste idrettslaget hadde vært en katastrofe. De gjør så mye for å stimulere ungdommen her oppe.

———————————-

-Om det går slik med idrettslaget er det beklagelig, men dessverre ikke uventet, sier Arild Rebeng fra Røverkollen borettslag.

Oslo idrettskrets er ikke ukjent med at det er vanskelig å få rekruttert folk til verv i idrettslag. Men situasjonen på Romsås er spesiell.

Imidlertid kjenner jeg ikke til at noen klubber i Oslo på Romsås størrelse har hatt problemer med å få nok folk i i styret, sier leder Norvald Mo.

Lederen i Akers Avis Groruddalenomtaler saken, og nevner flere mulige grunner til situasjonen. Den våger i en setning å nevne det som nesten er unevnelig.

Også har man naturligvis endringene i befolkningsstrukturen.

Fra den nesten helnorske enklaven Høybråten melder samme avis om en vellykket skifestival som Høybråten & Stovner IL (HSIL) nylig har arrangert. Her er det engasjement, og man lykkes med store arrangementer på frivillig basis.

Strålende fornøyde med Oslo skifestival.

-Kunne ikke gått bedre.

Over 100 frivillige HSIL-foreldre

Avholdt på Lygnasæter og Sjusjøen tidligere

Kom hjem til Holmenkollen

Nærmere 1500 løpere

Rundt 100 klubber

Saken om Romsås IL er ikke å finne på nett, men Høybråten & Stovners skifestival kan lese om her: http://www.groruddalen.no/-kunne-ikke-gaatt-bedre.5012698-77747.html