Nytt

Et Hare Krishna-tempel i Vanløse utenfor København ble tirsdag i forrige uke angrepet av en mobb unge muslimer med balltrær.

De vandaliserte området, knuste vinduer og forsøkte å ta seg inn. Politiet var sene i avtrekkeren. Mediene har ikke omtalt angrepet. Et brannforsøk på en moske i Brønshøj fikk bred dekning.

Det er nettstedet Uriasposten.net som snappet opp nyheten om angrepet. Hare Krishna er fredsæle mennesker og roper ikke opp. Det var en epost mellom medlemmene som ble videresent til redaktøren for Uriasposten. Nettavisen sappho.dk fikk den oversatt fra engelsk:

«Den 6. december kl. 20.45 blev templet i København angrebet af en gruppe unge, der tydeligvis har muslimsk baggrund. Den første sten blev kastet mod den forreste del af templet, så vinduet i mathaji asrama smadrede.

Templets præsident tilkaldte øjeblikeligt politiet. En enkelt politibetjent ankom og noterede skaderne.

En halv time senere ankom en større gruppe af de samme angribere, og kastede sten ind i haven og smadrede vinduer i Tulasi-rummet og alle de nederste vinduer ud mod gaden. Til sidst forsøgte de at komme ind i huset, for at komme i direkte fysisk konfrontation. …

Politiets hjælp har indtil videre været minimal. Det tog dem over end en halv time at komme, og ved det andet angreb kom de slet ikke. Hvis det var lykkedes angriberne at komme ind i huset, kunne folk være blevet dræbt, da angriberne var bevæbnede med baseballkøller og andre våben. Set fra vinduet forekom de fleste af dem at være under 18 år, og flere af dem kunne ikke engang tale ordentlig dansk.»

Hva kan ha utløst angrepet? Det kan ha vært noe så bagatellmessig som en bemerkning om en tåpelig parkering som en lokal muslim foretok.

Men bak merkes en generell motvilje mot mennesker som skiller seg ut, som er annerledes og som heller ikke er beskyttet av eller representerer det typisk danske. «Man» vet at Hare Krishna er små og svake, da tør man angripe. At politiet er trege og at mediene ikke omtaler det, er et dårlig tegn.

Hare Krishna har sendt ut beskjed om at medlemmene fra nå av må slutte å gå i sine safranfarvede drakter, da det tiltrekker for mye oppmerksomhet.

Nicolai Sennels skrev historien for sappho.dk