Feature

k%F8ben.ballade.jpg

Annengenerasjonsinnvandrere har gjort det til en sport å tenne på biler på Nørrebro, og så stene brannmennene som kommer for å slukke. Mini-banlieus. I sosialdemokratiske København kan man starte branner og stene brannvesenet uten represalier. På 70-tallet snakket man om urban geriljakrig i latinamerikanske byer. Nå drives det urban minikrig i George Brandes og Kierkegaards by. Politikere vet ikke hvilket ben de skal stå på. De vil helst betrakte det som vandalisme, og vegrer seg mot å se utfordringen til samfunn og myndigheter: First we take Nørrebro…

Adskillige biler og containere blev søndag aften stukket i brand på Nørrebro i København, hvor politi og brandvæsen fik travlt med at holde orden og slukke ildebrande. Politiet mener brandene er blevet påsat af ‘utilpassede unge’ af indvandrerherkomst…..Gerningsmændene kastede sten og benzinlugtende flasker efter brandfolkene, der måtte have assistance af politiet for at slukke branden.

Balladen kommer ovenpå gårsdagens lignende hændelser, hvor brandvæsnet blev stenet ud af det indre Nørrebro omkring Stengade og Blågårdsgade. Her havde en gruppe unge af anden etnisk herkomst skubbet en affaldscontainer ud på Stengade.

Da brandvæsnet ankom blev de mødt med brosten og måtte flygte væk fra branden. Først da politiet ankom kunne brandvæsnet begynde slukke ilden.

Lignende hændelser er blevet dagligdag i kvarteret, hvor brandvæsnet ofte får smadret ruder i brandbilerne.


11 anholdt for uroligheder