En person med finlandshette og pistol i hånden kom mandag rasende inn i lokalet til Tecnobingoen i Larvik på pengejakt. Politiet fikk inn melding om ranet seks minutter over halv ni på mandagkvelden, altså på et tidspunkt da det fortsatt var bra med folk i området.

Det er ikke første gang et bingolokale blir ranet i Norge, men det tilhører sjeldenhetene at ranerne slår til på et tidspunkt da det er så mange mennesker både i lokalene og i gatene utenfor. Om ikke noen er meldt fysisk skadet etter ranet, var det nok av dem som ble redde, urolige og etter hvert sinte. Larvik er ikke hva det en gang var, og når ranere slår til selv mot bingolokaler i sentrum er idyllen brutt.

Å forsvinne i Larvik burde ikke være lett, men slik politibemanningen i området har vært de siste årene er det relativt enkelt for banditter å komme seg mer eller mindre usett ut på E-18 og fortsette ferden. UP har noen flere ressurser, og blir samkjørte med lokalt politi, som på sin side har helgestengt i flere distrikter.

Alternativt kan man selvsagt stille med hjelm og skuddsikker vest i bingolokalene og la det stå til.

Roy Vega